Home ยป Het Aardbeienterras ๐Ÿ“

Het Aardbeienterras ๐Ÿ“

by Tom
Lara bekijkt de menukaart

Opa en oma komen een dagje op visite op camping Bosbad Hoeven, vandaag is het zover. We besluiten om naar het Aardbeienterras te gaan, een aardbeien en recreatieboerderij, dat op 15 minuten rijden van de camping ligt. Op hun website zien we dat ze naast het plukken van aardbeien ook verschillende activiteiten aanbieden. Denk hierbij aan een huifkartocht, boerengolf, oud Hollandse spelletjes. De kinderen zullen zich dus niet vervelen. Aardbeien plukken hebben ze vaker gedaan en toen vonden ze het erg leuk! 

Inhoudsopgave

Zelfpluk op het Aardbeienterras

Bij aankomst ziet het Aardbeienterras er al erg gezellig uit. Veel aardbeienkassen, strawberry beach en een grote speelweide met terras. We beginnen in de schuur, die is ingericht als winkeltje. Ja kan hier allerlei lekkernijen kopen zoals aardbeienlikeur of je aanmelden voor de diverse activiteiten. Wij kopen nu eerst de lege bakjes a โ‚ฌ3,- per stuk die je nodig hebt voor de zelfpluk. Met de bakjes onder de arm lopen de kids stoer richting de kas, je ziet ze denken: dat varkentje gaan we even wassen!

Onderweg naar de kas
versierde kassen
Demi aan de pluk
zelf aardbeien plukken

De Aardbeienkas

In de kas aangekomen krijgen de meiden een karretje en een knipschaartje om de aardbeitjes netjes van de plantjes te kunnen knippen. Toch is er voor de meiden een lichte tegenvaller, er zitten erg veel wespen in de half open kas. Best logisch bij zoveel aardbeien, maar helaas hadden ze hier niet op gerekend. De oudste haakte hierdoor af na 10 minuten panisch doen, maar de andere meiden zetten door! Gelukkig heeft papa geen wespenfobie en heb ik samen met oma geholpen om de bakjes te vullen. Na afloop worden de aardbeien gekeurd door de aardbeienkweker en krijgt elk kind zijn eigen ‘aardbeienknipdiploma’. Een leuke beloning voor het werk dat verricht is.

zelfpluk van aardbeien
de opbrengst
diploma voor het plukken van aardbeien
'aardbeienknipdiploma'

De Speelweide en het terras

Wat is er nou leuker en lekkerder dan je eigen vers geplukte aardbeitjes op te peuzelen op het terras in de speelweide. Nadat de meiden allemaal wat aardbeitjes op hebben besluiten ze ieder hun kant op te gaan in de speelweide. Demi kiest voor de airtrampoline, Indy slingert aan de kabelbaan en Lara gaat er op een skelter vandoor. Omdat oma en ik vinden dat we wel wat lekkers hebben verdient na het helpen met plukken pakken we het menu erbij. Ook deze is helemaal in aardbeien sferen, van boerencake met aardbeien tot aardbeienmilkshake, het water loopt me nu alweer in de mond.

De aardbeienautomaat

Activiteiten op het Aardbeienterras

Er worden op het aardbeienterras verschillende activiteiten aangeboden naast de zelfpluk van de aardbeien. Voor het grootste gedeelte van de activiteiten moet je betalen, maar er worden ook gratis activiteiten aangeboden. Denk aan speurtochten, smokkelschat, huifkartochten, picknicken, quizzen, rondleidingen door de kassen en nog veel meer.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op hun website en wie weet genieten jullie binnenkort ook van een natuurlijk dagje uit bij het Aardbeienterras als je op Camping Bosbad Hoeven verblijft!.

de smokkelschat
speurtocht

You may also like

Leave a Comment

CONTACT & SAMENWERKINGEN

Leuk dat je contact zoekt! Ik sta open voor al je vragen en feedback. Je kunt me mailen of je kunt een bericht sturen via de contactpagina.

ย 

Vriendelijke groeten,

Tom

LAATSTE ARTIKELEN

LINKS

  • Partner Blogs
  • Samenwerkingen
  • Kortingscodes
  • Privacyverklaring
  • Contactpagina

NIEUWSBRIEF

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

ยฉ2022 – Alle rechten voorbehouden.