Home » Avonturia de Vogelkelder: goedkoop uitje in Den Haag

Avonturia de Vogelkelder: goedkoop uitje in Den Haag

by Tom
Tom in Indy bij de ingang

"Vandaag worden wij op ontdekking gestuurd met een wereldkaart waarbij fantasie en de werkelijkheid hand in hand gaan. We wandelen langs de archeologische opgravingen, komen terecht in een grottenstelsel en de haven van Bombay, gaan via de boot De Princess Emely naar het Haagse rattenriool, op zoek naar de wondere wereld van Professor Das."

Inhoudsopgave

Het is weer zomervakantie. Tijd voor leuke uitstapjes met de kinderen. Een van onze favorieten is Mappa Mundia in Avonturia de Vogelkelder, omdat dit een leuk, leerzaam en goedkoop uitje is. Onze dochters zijn 8, 6 en 3 jaar en ik verklap alvast dat ze zich hier allemaal enorm vermaakt hebben!

Avonturia de Vogelkelder

Een beetje verstopt op een industrieterrein in Loosduinen vind je Avonturia de Vogelkelder. Nadat je de auto voor de deur geparkeerd hebt, wat overigens gratis is, sta je in een paar tellen binnen. Een enorme dierenspeciaalzaak, die op zichzelf al erg leuk is om te bezoeken. Trek hier dan ook rustig de tijd voor uit. Zo staan er dwergflamingo’s, kan je er schildpadden bewonderen en heb je er een hele hoop reptielen zoals slangen en grote spinnen.

Demi voor de truck
Avonturia de Vogelkelder
De schildpadvijver
Dierenspeciaalzaak

Mappa Mundia

Mappa Mundia is een combinatie van een mini dierentuin, expositie en indoor speeltuin.

De entree van Mappa Mundia bevindt zich bij het Goudzoekhuisje. Zodra de slagboom opengaat komen we in de betoverende wereld van Mappa Mundia terecht.

Archeologische opgravingen

We beginnen onze expeditie bij de archeologische opgravingen. De naam zegt het al: hier kunnen kinderen zelf een archeologische opgraving doen. Er staat een archeologen huisje met fossielen en ontdekkingen. Daarnaast kunnen ze er een zeefje pakken waarmee ze in het zand kunnen zoeken naar gekleurde steentjes en bijzondere schelpen die ze mee naar huis mogen nemen (max. 2 per kind). Vooral Indy die altijd al gefascineerd is door fossielen vermaakt zicht hier prima. Met ieder hun eigen vondsten op zak vervolgen we onze expeditie naar een bijzonder grottenstelsel.

Schatzoeken met lara
Archeologische opgravingen

Tip: Je kan de opgravingen aan het einde ook inleveren en een kleinigheidje uitkiezen. Demi koos een haaientand, Indy een gelukspoppetje en Lara een edelsteen.

Grottenstelsel

In dit grottenstelsel kijk je echt je ogen uit. De kinderen vliegen van hot naar her van enthousiasme. Van muurschilderingen, een rondje stapstenen in het water, stokstaartjes en een mummie. Hier is vooral heel veel te ontdekken. Er hangen overal informatieborden, Demi kan zo de teksten hardop voor lezen, waardoor zij en haar zusjes ook nog van alles leren over onder andere de dieren die ze bekijken. Kijk wel goed op de plattegrond, want voor je het weet ben je al voorbij de Avonturenboom en dit is een wereld die je niet wilt missen.

Avonturenboom

In Mappa Mundia woont namelijk ook een klein volkje genaamd Zoopies. Deze wonen in de avonturenboom. Bekijk de ingerichte kamertjes of klim zelf eens naar binnen om een kijkje bij ze te nemen. Als je goed luistert hoor je ze ook zingen.

Bovenin de avonturenboom
Avonturenboom
De trollentuin
Zoopies

Via de avonturen boom komen we aan bij Expeditie Bombay. Dit is een speelstad, hier kunnen kinderen in de haven van Bombay een toren van kisten beklimmen. Ook is er een spannende voelkist. Via de loopplank van het enorme schip kom je in het Haagse rattenriool terecht.

Haagse rattenriool

Lara vindt dit altijd een beetje spannend, aangezien het hier wat schemerig is. Ze durft de stap toch te wagen en we zien wat er in de 19e eeuw gebeurde wanneer iemand zijn drol doorspoelde. Erg leuk waren vooral de verbaasde gezichten van de kinderen en de spanning bij het zien van ratten en muisjes in het toch wel wat donkere riool.

Als we onze weg vervolgen komen we bij Professor Das terecht. Deze professor en ontdekkingsreiziger woonde in Den Haag aan het Jan Huybersplein. Dit pleintje is helemaal nagemaakt, zodat de kinderen hier lekker kunnen klimmen en klauteren. Bovendien zit er een heel leuk winkeltje waar je oud Hollandse snoepjes, warme wafels en ijsjes kunt kopen.

Professor Das richtte ook de Haagse Pinguïn academy op. Eigenlijk is dit leslokaal een klein museum, waar een collectie aan objecten, skeletten en andere unieke items staan die hij meenam van verre reizen.

De penguin schoolklas
De Pinguïn academy

"De Haagse Pinguïn Academie is erg leerzaam voor de oudere kindjes."

Eten en Drinken

Om de trek te stillen die we na deze expeditie hebben gekregen brengen we tot slot een bezoekje aan het restaurant Avonturia’s kitchen. Niet alleen leuk om te eten, want ook hier is er weer van alles te zien en te beleven. Tussen de planten en dieren smullen wij avontuurlijk van een portie friet. Naast de welbekende patatjes kun je hier ook kiezen voor een kopje koffie met wat lekkers, een salade of een kindermenu.

Een dag vol plezier

We hebben weer enorm genoten, want wat is dit telkens weer een gaaf avontuur. De kids praten er nog steeds over en ik weet zeker dat dit niet ons laatste bezoek was.

Praktische informatie over Avonturia de vogelkelder

Prijzen
Kinderen t/m 2 jaar Gratis
Kinderen van 3 t/m 18 jaar €6,95
Volwassenen €6,95
Professor Das Pas (8 rittenkaart) €39,95
Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag:

09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:00 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur
Adres

Maandag t/m Vrijdag:

09:00 – 18:00 uur
Zaterdag:09:00 – 17:00 uur
Zondag12:00 – 17:00 uur

You may also like

CONTACT & SAMENWERKINGEN

Leuk dat je contact zoekt! Ik sta open voor al je vragen en feedback. Je kunt me mailen of je kunt een bericht sturen via de contactpagina.

 

Vriendelijke groeten,

Tom

LAATSTE ARTIKELEN

LINKS

  • Partner Blogs
  • Samenwerkingen
  • Kortingscodes
  • Privacyverklaring
  • Contactpagina

NIEUWSBRIEF

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

©2022 – Alle rechten voorbehouden.